• זמן הכנהשעתיים
  • זמן עבודה30 דקות
  • כשרותפרווה
  • רמת קושיקל

מרכיבים(15 מנות):

  • 2 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 4 כפיות שמן זית
  • 2 כפיות מיץ לימון/ 3 כפיות מי הדרים
  • למי שלא אוהב טעם הדרים: 1 כפית תמצית ווניל
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 2.5 כפות סוכר
  • 1 כף גדושה אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

הקיפול שמזכיר צורת אוזן. אורח'אס דה המן מספרד (צילום: צילומסך)
הקיפול שהזכיר ליהודי ספרד צורת אוזן. אורח'אס דה המן (צילום: צילומסך)

מתכון ייחודי ממסורת יהודי ספרד לפורים. כדאי להכפיל את כמות הבצק ולחלק במשלוח מנות. 

1. טורפים בקערה את הביצה, ומערבבים התמצית והשמן.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הרכיבים היבשים.

3. מחברים את תוכן שתי הקערות יחד ומאחדים את הכל יחד לבצק רך. נותנים לבצק 'לנוח' עד שעתיים.

4. לאחר שעתיים, מחלקים את הבצק ל4 חלקים ומרדדים כל חלק בנפרד לעלה דק מאוד.

אפשר באופן ידני או על ידי מכונת פסטה.

אם ברשותכם מכונה, מעבירים את הבצק בחריץ מספר פעמים, כשבכל פעם מקטינים את רוחבו עד לקבלת עלה דק.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'Mame' ותישארו מעודכנים

5. מהעלה שלפניכם קורצים עיגולים (לא להחזיר את הקצוות לרידוד נוסף).

6. חותכים כל עיגול לחצי עם סכין חד, וצובטים צביטה קלה באמצע, לקבלת צורה דמויית אוזן.

7. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים  באמצעות כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר.

האורח'אס (אוזניים בספרדית) עמידים עד שבועיים באריזה אטומה, אם נשאר מהם משהו...