• זמן הכנהשעתיים
  • זמן עבודה30 דקות
  • כשרותבשרי
  • רמת קושיקל

מרכיבים(10 מנות):

  • נתח בשר במשקל 2 ק"ג (מתאים לבישול ארוך)
  • בקבוק יין אדום יבש משובח
  • 2 בצל פרוס לטבעות עבות
  • 2 גזר חתוך לטבעות
  • ראש סלרי חתוך לטבעות
  • ראש שום חצוי לרוחב
  • 4 עלי רוזמרין
  • 4 עלי טימין
  • 2 עלי דפנה
  • ענף מרווה
  • כף קמח
  • שמן
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

 צלי בשר שיכור מיין אדום:

1. שעה לפני ההכנה מוציאים את הנתח מהמקרר על-מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.

2. מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מגביהים את האש ומשחימים את הבשר מכל הצדדים.

3. מוסיפים לסיר את הגזר הפרוס, סלרי, שיני שום ועשבי התיבול וממשיכים להשחים ולתבל במלח ופלפל. כשהבשר שחום היטב מוציאים מהסיר ועוטפים אותו מיד בנייר-כסף.

4. מנמיכים קצת את האש ומוסיפים כף קמח והיין. מגבירים את האש ומאדים את היין כמעט לחלוטין.

5. מחזירים את הבשר לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הצלי ביין שלוש שעות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'Mame' ותישארו מעודכנים

6. מוציאים מהסיר ועוטפים מיד בנייר-כסף. כשהנתח מתקרר מעבירים למקרר (ללילה שלם).

7. טוחנים את כל הירקות לרוטב סמיך.

8. כשצלי הבשר קר פורסים, ומחממים אותו עם הרוטב הטחון.